3 typiske ting den stereotype mand elsker

Vi mennesker har det med at putte alting i kasser. Alt vi ser og oplever kommer i mentale kasser, så vi bedre kan processere og relatere de oplevelser vi gør os, til ting vi i forvejen kender. Det er nok den egenskab der gør at vi ikke brænder mentalt sammen i en verden der hele tiden er under forandring.

Vi bruger altså alle nye oplevelser og information til at be- eller afkræfte vores verdensbillede. Netop derfor opstår fænomenet “stereotyper”. Når vi ser en skaldet muskuløs mand med tatoveringer, tænker de fleste at det er en mand der kører på motorcykel og måske tilmed er rocker. Det er altså fordi at netop de umiddelbare visuelle elementer afgør hvilken kasse folk kommer ind.

Det er altså ikke nødvendigvis forkert når vi tænker i stereotyper eller i kasser, så længe vi er opmærksomme på at vores hjerne gerne vil tænke i tendenser, der kan generaliseres – og derfor er vores mentale kasser, altså kun til at generalisere.

Vi har her samlet 3 typiske ting den stereotype mand elsker – det kan du bruge som udgangspunkt hvis du leder efter en gave til “manden der har alt”.

1. Sport (og alt relateret til sport)

Den stereotype opfattelse af mænd er at “alle mænd elsker sport”. Derfor er gaver relateret til sport stort set altid et hit. Det kan være meget forskelligt hvilke sportsgrene din mand/kæreste/bror eller ven interesserer sig for. Når man tænker sportsgaver kan det være i mange forskellige afskygninger. Det kan være et sportsoplevelse – altså et event, udstyr til den sportsgren han elsker eller selv at dyrke den sammen med hans nærmeste og derved dele glæden ved hans sport.

2. Biler, både og motorcykler (maskiner)

De fleste stereotype mænd går op i lækre biler, hurtige motorcykler eller nye både. Det er et mærkat der bliver ved med at gå i generationer og derfor en af de mest sikre ting mænd går op i. Det kan du udnytte når du køber gaver ved f.eks. at købe et magasin omkring både – her er Yachting World et af de mest populære i verden.

3. Teknologi og nye gadgets

Stiller du spørgsmålet til en mand – hvordan bliver du bedre til (indsæt selv interesse, f.eks. golf, sejlads, tennis, el-løbehjul), vil svaret næsten altid være: jeg skal bare have nyt udstyr. Det er altså altid en sikker vinder hos den stereotype mand at svaret på alt er udstyr med det nyeste teknologi – altså gadgets. Interessen for de nyeste gadgets og teknologiske trends, kan være svært for mænd kontant at være på forkant med. Endnu sværere kan det være for dig der måske ikke har interessen, men skal købe gaver til en mand, der har interessen. Derfor kan man give en metagave – nemlig et mandemagasin, der skriver om alle de ting mænd interesserer sig for. Det holder garanteret den stereotype mands interesse længere en det stykke gadget han alligevel ikke kan finde ud af at bruge.