Giv dit barn de bedste forudsætninger for et aktivt liv.

Alle forældre vil deres børn det bedste her i livet og ønsker at give dem de bedste forudsætninger for at få et godt og lykkeligt liv. Et af de absolutte nøgler til dette er at skabe nogle sunde vaner over usunde vaner – og det er lettest hvis man starter tidligt.

Tag udenfor – i alt slags vejr

En af de ting man kan gøre allerede fra dit barn er født er at tage udenfor og opholde jer udenfor en stor del af tiden – i alt slags vejr. På den måde skaber du hurtigt en vane hos dit barn og en verdensopfattelse af at regn og blæst ikke er en hindring for at være udenfor. Det skal ikke ødelægge lysten til at bevæge sig og lege udenfor.

Vær det gode eksempel

Har du selv nogle gode eller dårlige vaner, når det kommer til at være aktiv? Rigtig mange af os er den aktive livsstil noget vi stræber efter, men den sidder altid som en dårlig samvittighed og minder os om at vi ikke er gode nok. Det er nok blandt de sværeste ting her i livet – at ændre sine vaner. Det vil altså kræve meget af dig, hvis du ikke i forvejen er aktiv, men det bedste du kan gøre for dit barn, er at vise vejen med leg og sjov og masser af aktivitet. Så find en måde at gøre daglig aktivitet til noget overskueligt og sjovt i stedet for noget uoverskueligt og ‘pligt’.

Aktivt år på efterskole

Som dit barn bliver ældre kan det være sværere og sværere – specielt i teenageårene – at få sit barn til at være aktivt i dagligdagen.

Her er de ovenstående punkter en rigtig god katalysator for at danne de rigtige vaner og interesser, der sørger for at dit barn er aktivt hver dag. Her er en af de største gaver du kan give dit barn, at få muligheden for at komme på efterskole – specielt vil det være givtigt hvis det er en idrætsefterskole. Her får dit barn en masse sociale relationer og oplevelser sammenkoblet med sport og aktivitet, der kan være med til at forankre de allerede gode vaner du har været med til at skabe. Sammenkoblet med den selvstændighed et barn oftest opnår ved at tage på efterskole skaber det en enormt stærk kombination, der kan påvirke dit barn positivt resten af livet.