Sådan kan du præstere bedre i din hverdag

Virksomheder forventer mere og mere af dets medarbejdere, hvor det i dag ikke blot længere er nok at udføre det arbejde, der bliver givet til, så forventer ens arbejdsplads oftere, at dets medarbejdere går en ekstra mil. Dette kan for mange være en meget svær disciplin, hvorimod for nogen falde dem meget naturligt ind. Det kan være svært at skulle sige nej til ens chef, når man bliver stillet en ekstra opgave, da man gerne vil imponere til enhver tid. For hele tiden at kunne holde til dette pres bliver der nedenstående nævnt 4 gode muligheder for at kunne forbedre ens overskud i ens hverdag.

Disse 4 muligheder er:

  • Sund kost
  • God motion
  • Ro på hjemmefronten
  • Afslapning
  • Hobby

Sund kost

Det kan være svært at skulle holde en sund kost når, hvis ens arbejdstimer overstiger de 40-45 timer i ugen. Derfor tager man hurtigt det nemme fastfood valg, eller færdigretter fra diverse supermarkeder. Flere undersøgelser viser, at dette er et dårligt valg på flere forskellige parametre, men mest af alt for dit overskud grundet ens mangel på sunde mineraler og vitaminer. En sund kost er derfor alt afgørende for at man kan holde sin krop kørende hele tiden.

God motion

Ligesom sund kost er vigtig for at holde kroppen kørende, er det ligeså vigtigt at man motionere. Oftest er det svære at skulle motionere end at holde en nogenlunde sund kost. Det kræver nemlig et stort overskud at kunne tage løbeskoene på efter en 10 timers arbejdsdag. En nem måde at skabe dette overskud på, er igennem andre sportsgrene såsom badminton, tennis eller andet, hvor man er flere sammen.

Ro på hjemmefronten

En meget afgørende ting personligt for mig, for at jeg overhovedet kan fungere i min hverdag er, at jeg har ro på hjemmefronten. Dette kan være svært at definere, dog er der tydelig forskel fra når det går godt til når det går skidt. Derfor er det vigtigt hele tiden at huske på at sætte tid af til dette. Det kan være når hustruen derhjemme har sagt man skal ordne nogle ting såsom det årlige eleftersyn, eller klippe hækken.

Afslapning

Sidst men ikke mindst er det meget vigtigt, at man i en hektisk hverdag og arbejdsuge giver sig selv lov til at holde fri og slappe af. Her er det især vigtigt, at man finder sin egen måde at slappe bedst muligt af. Uanset om det handler om at læse bøger, se fodbold, spille pool med vennerne eller spaophold. Man skal hele tiden kunne have for øje, at ens krop går ned, hvis ikke man lytter og slapper af i ny og næ.